Daca vrei niste mini-torturi/ magdalene facute in casa care sa fie delicioase si revigorante, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta de cupcakes cu lamaie si nuca de cocos.
Ingrediente:
- 360 de grame faina
- un varg de lingurita de sare sare + 10 grame praf de copt
- 240 ml lapte cald
- 120 ml lapte de cocos
- 4 oua la temperatura camerei
- 115 gr unt moale la temperatura camerei
- 1 cupa zahar dar poti folosi si 100 gr de miere
- 1 lingura menta tocata
- 3 linguri nuca de cocos fulgi
Instructiuni de preparare:
1. Incazeste cuptorul la 180 grade C
2. Pregateste tava pentru prajiturele
3. Amesteca ouale intregi si adauga jumatate din cantitatea de zahar
4. Amesteca faina, praful de copt si sarea
5. Amesteca untul cu zaharul, vanilia si ouale batute!
6. Adauga in mixul jumatate din faina, apoi adauga laptele de vaca!
7. Adauga si cealalta jumatate de faina si amesteca pana cand se omogenizeaza dupa care adauga si lapte de cocos si amesteca pana cand totul este uniform.
8. Adauga menta si fulgii de cocos si amesteca pentru 60 de secunde
7. Folosind o lingura de inghetata umple formele de mini-prajiturie, astfel incat sa nu-ti iasa din forma in timpul coacerii!
8. Coace pentru 25 minute sau pana simti ca sunt facute folosind o scobitoare
9. Lasa-le la racit
10. Decoreaza-le
11. Pofta buna 🙂
Leave a Reply