eclair cu crema de cocos

Nu stiu altii cum sunt, dar eu una ador un eclair (ecler) bine facut, cu coaja crocanta si crema delicioasa! Eclerul este prajitura (pentru mine) care inca de la prima muscatura ma trimite pe malul Senei, in Parisul mult prea iubit! 



Ingrediente pentru cele mai bune eclere din lume
  • 1/2 cup unt nesarat, taiat  cubulete, 
  • 1/2 cup apa,
  • 1/2 cup lapte dulce, 
  • 1 praf mic de sare, 
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 cup faina,
  • 4 oua (daca ouale sunt mari atunci mai bine pui 3)
  • *afla cat inseamna un cup aici
Pune apa la fiert, impreuna cu untul, zaharul si praful de sare! Cand ajunge la fierbere si untul este complet topit se da la o parte de pe foc si se toarna repede toata faina, amestecand energic cu o lingura de lemn pana ce aluatul devine omogen si compact! In acest moment mutam aluatul in bolul mixerului si adaugam ouale, cate unul, cate unul :) mixand pana la omogenizare completa! 

ATENTIE: nu adauga al doilea ou pana nu a fost incorporat anteriorul! 
Se pune amestecul intr-un sac a poche la care ai adaugat inainte un dui metalic stelat si se formeaza eclerele! Ale mele au avut cam 9-10 cm, depinde cum va place ;) 
Se coc in cuptorul incins la 185grade C (sau treapta 6) pana se rumenesc ~25 min! Cojile trebuie sa fie tari (crocante), nu moi, asa ca daca e nevoie le mai poti lasa la temepratura mica [130-150 grade C] inca vreo 5-10 minute! Le poti lasa, pentru siguranta, in cuptorul oprit, peste noapte!
Se taie pe jumatate fiecare eclair si se umple cu crema delicioasa de cocos! Eu am folosit un dui special pentru umplere si nu a mai fost nevoie sa le tai! 

Am facut o crema de cocos delicioasaaaaa, cu lapte de cocos si fulgi de cocos
Musai o voi reface curand pentur a nota cantitatile exacte :) 


Categories: , ,
Print Friendly and PDF

7 Responses so far.

  1. Trebuie sa fie tare bun! Am sa incerc si eu pentru ca ador cocosul!

  2. Anonim says:

    astept reteta pentru crema de cocos si apoi le fac ihihihhi

  3. Emily says:

    Andreea, au fost asa de buni incat am primit cerere sa repetam :)

    Anonim, revin cu reteta!

  4. Ioana T says:

    uite cu cocos nu le-am facut pana acum, dar le voi face negresit.Abia astept sa reajung la Paris sa ma infrupt cu toate bunataile, ca apoi sa le refac la mine in bucatarie.

  5. Emily says:

    Ioana, sunt asa de buneeee! musai sa incerci intr-o zi! :*
    te imbratisez!

  6. Anonim says:

    Buna, unde este crema de cocos? Eu am mai incercat sa fac eclere dupa alte retete si am incheiat prin a arunca totul la gunoi. Sper sa imi iasa dupa aceasta reteta, dar as vrea sa incerc si crema de cocos. Sunt fan smantana de cocos. Multumesc foarte mult Gabi( nu prea inteleg cum se face cu profilul)

  7. Emily says:

    Gabi, nu am reusit inca sa refac aceasta crema, insa iti recomand cu mare drag sa incerci eclerele! le poti umple cu crema clasica de vanilie sau frisca si putin adulceata ;)
    Te astept cu vesti! Sigur iti vor iesi ;)

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)