covrigi pufosi din aluat de BRIOCHE

V-am tot batut la cap cu diferentele si asemanarile intre bioche - cupcakes - muffins asa ca azi vin la inaintare cu aluatul super pufos (si versatil) al briochelor aurii, super mega delicioase! Dupa principiul aceeasi Marie, dar cu alta palarie :) azi avem brioche costumate in covrigi pufosi!



Ingrediente pentru aproximativ 12 covrigi
1/2 kg faina alba, 20 gr drojdie proaspata, 70 gr zahar, 260 ml lapte caldut, 60 gr unt caldut, 1 praf de sare, vanilie si coaja rasa de lamaie (bio) 1 ou mare + 1 galbenus pentru  luciu + 1 lingura seminte de susan, mac sau chiar nuca

Se framanta la masina de paine la programul fara coacere sau ca un aluat simplu dulce!
Nu este un aluat la fel de pretentios ca aluatul de cozonac, insa e foarte important sa nu-l lasi la rece si sa ai grija sa-i acorzi timpul necesar pentru dospire (isi dubleaza volumul)! Se formeaza covrigii, impletiti sau rasuciti ca ai mei si se mai lasa 15-20 minute la temperatura camerei sa se aseze! Ai grija ca-si vor dubla volumul asa ca lasa spatiu in tava! 

Inainte de a se baga la cuptor se ung cu galbenus batut cu 1 lingura de lapte, se presara putin mac si se coc in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, aproximativ 20-25 minute! Cand au trecut testul cu scobitoarea se scot pe un gratar pana se racesc putin! 
Nici prea dulci, nici prea aromati - perfecti si super pufosi! 
Serviti cu lapte caldut si dulceata! 


Print Friendly and PDF

4 Responses so far.

  1. Anca B. says:

    Arata minunat si cred ca sunt deliciosi :)

  2. Maine mic dejun la tine, faci cinste?

  3. Timea says:

    Ce mult imi plac!

  4. Emily says:

    Fac cinste ;) <3
    Mii de imbratisari!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)