coffee cupcakes si o zi minunata

e luni, dar avem cupcakes, asa ca sigur va fi un inceput bun :) Cupcakes cu cafea, ca sa ne mearga bine toata saptamana, nu-i asa?




Cupcakes cu cafea - perfecte pentru o dimineata senina petrecuta pe terasa, cu un cappuccino cremos si fierbinte langa! 


ingrediente pentru 12 cupcakes
1 + 1/4 cup faina de patiserie, 1/4 lingurita sare + 1 lingurita praf de copt, 1/2 cup cafea calda spre fierbinte, 2 oua la temperatura camerei, 60 gr unt moale, usor incalzit (nu topit), 1/2 cup zahar
vanilie pastai sau extract pur


1. Incazeste cuptorul l80 grade C si pregateste tava cu hartiile de cupcakes!
2. Amesteca intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea!
3. bate ouale spuma
4. mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adauga vanilia si ouale!
5. adauga in mixul de unt 1/2 din cantitatea de faina, apoi 1/2 din cantitatea de cafea! Adauga si cealalta jumatate de faina si amesteca pana ce obtii un aluat omogen si pufos dupa care adauga si restul de cafea fierbinte, mixand inca ~2 minute ca sa fii sigur ca s-au omogenizat si incorporat toate ingredientele!
6. folosind o lingura de inghetata umple formele de cupcakes, cate 2/3 fiecare, astfel incat sa nu-ti iasa prea mult din forma cand se coc!
7. coace in cuptorul preincalzit la 185 grade C pentru 20-25 minute sau pana ce trece testul cu scobitoarea! Lasa la racit pe un gratar si abia apoi te poti apuca de decorat! Simplu, delicios si pufos! Corect?



chocolate frosting:250g crema de branza fina, nesarata, care se amesteca cu 200g ciocolata topita la bain marie si amestecate bine bine! Veti obtine o crema super fina si mai mult decat delicioasa! 





Print Friendly and PDF

16 Responses so far.

  1. Ce frumoase sunt !!!! <3
    Tu te-ai cam pus pe treaba !!! ;)
    O saptamana frumoasa sa ai !!

  2. Multumesc pentru delicioasa tratatie si o saptamana usoara-ti doresc!!pup Emy!!

  3. Ce delicioasa iar combinatia este super super. Pup fata frumoasa!

  4. Emily says:

    <3 va multumesc fetelor!

  5. Mmm, chiar daca e cam tarziu tot as savura una:) Minunat arata!Pup!

  6. Emily says:

    :) sa sti ica si eu ma gandeam tot la ele <3
    Pup

  7. Cristina says:

    Hmm, ce-as mai savura una!

  8. Minunate Emily !! Ca de obicei !!

  9. Anonim says:

    Nu ai spus nimic despre temperatura cuptorului dupa ce bagam briosele! o las tot atat de mare? multumesc frumos

  10. Anonim says:

    am vazut, mersi frumos, toata ziua m-am invartit pe langa reteta asta, cred ca nu am vazut de nas! scuze! abia astept sa vad cum imi vor iesi! <3

  11. Simona says:

    Mor dupa ciocolotoasele astea...

  12. dianna says:

    As avea o intrebare, sunt noua in ceea ce priveste gatitul si nu inteleg exact ce fel de unitate de masura este acel "cup". Reprezinta o ceasca sau o cana? Multumesc si sper ca nu am pus o intrebare stupida. Prajiturile sunt superbe, abia astept sa incerc si eu cateva retete

  13. Emily says:

    ♥ multumesc fetelor!

    @Dianna, un cup = o cana de 240 ml ;)
    Spor in tot ceea ce faci!

  14. Anonim says:

    Buna Emily.Tot ceea ce faci este minunat si usor,iti multumim ca impartasesti cu noi.
    O intrebare: ce frisca folosesti pentru ganacje?

  15. Emily says:

    Multumesc frumos! te astept cu drag de fiecare data!
    Pentur ganache folosesc smantana pentru frisca, insa neindulcita!

    O zi frumoasa!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)