molten chocolate cake - lava cake


Iubesc aceasta prajitura! usor de facut, spectaculoasa, cremoasa maxim, ciocolatoasa si dragostoasa :) 
E prajitura perfecta cand ai chef de un desert special, in cantitate limitata :) si deopotriva fabulos! 
Cu menta, cu fructe de padure, cu frisca sau cu inghetata (de fistic desigur) - oricum ar fi e super mega delicioasa! 


115 g ciocolata neagra, de cea mai buna calitate, rupta bucati
140 g unt nesarat
1 + 1/2 cup zahar pudra
1/2 cup faina
3 oua intregi + 3 galbenusuri 

Incalziti cuptorul la 215 grade C si pregatiti 6-8 forme ramekin (le ungeti cu putin unt topit)
Se topeste ciocolta impreuna cu untul, la temperatura medie pana ce untul se topeste! Amestecam usor cu un tel pana ce se topeste complet si ciocolata! Adaugam faina si zaharul si omogenizam dupa care incorporam ouale batute! Incorporam si omogenizam cu telul! Se toarna in formele deja pregatite si se coace 8-10 minsau pana ce prajiturile sunt ferme pe margini, dar inca moi in centru! Le lasam in forma (in afara cuptorului) 1 minut apoi cu ajutorul unui cutit trecem usor pe margine si scoatem cu grija din forma! Se serveste cald cu fructe de padure, capsune sau inghetata delicioasa! 
Contrastul de rece cu fierbinte este ... nici nu stiu cum sa-l descriu mai bine :) Musai trebuie sa incercati! Veti fi cuceriti pe deplin! Garantez!



Tips: poti pregati prajitura dupa metoda de mai sus si dupa ce ai turnat in forme acoperi frumos cu folie alimentara si bagi la frigider! Pot fi tinute pana la 24 ore in frigider si apoi direct coapte dupa indicatiile de mai sus! Simplu si de efect, nu-i asa? 

Print Friendly and PDF

17 Responses so far.

  1. Pfoai! De la asta chiar nu ma pot abtine. O deliciosenie!

  2. Dorina says:

    Prajiturica asta e un deliciu , eu ador ciocolata asa ca ma abonez la o bucata.

  3. Daciana says:

    Foarte bine arata! Pozele sunt tare expresive iar combinatia as zice ca e de vis: ciocolata neagra cu inghetata light. The perfect summer dessert! ;)

  4. iulia says:

    ...Un blog pofticios...arata tare bine,si m-as incumeta sa o fac.cat inseamna o cupa?

  5. Acsinte Lorena Isabela says:

    Super arata, cam greu c u formele...eu am mai cautat si nu am gasit :(

  6. Imi place desertul asta enorm de mult! Te pup

  7. Laura says:

    Uaauuu...super buna !!!
    Pupici !

  8. Categoric trebuie testata aceasta reteta pentru ca suna tare bine si arata minunat.

  9. Alex says:

    Wow, Emily, arata absolut superb!

  10. Oana says:

    E bun rau de tot! Mai ales cand il desfaci si curge ciocolata... e un vis! Il ador mersi ca mi l-ai readus in vedere, a trecut mai bine de un an de cand l-am facut ultima data...

  11. Delicioso me encanta se ve muy lindo,abrazos y abrazos.

  12. Mmmmm ce deliciu am gasit aici!

  13. Emily says:

    buna rau de tot ;)
    Va multumesc frumos dragii mei! O zi minunata sa aveti!

  14. Anonim says:

    the best

  15. Chiar asa draga Emy,nu buna ci BUNE RAU DE TOT!!!nu voi inceta sa te felicit niciodata pentru ceea ce faci!!!

  16. Dana says:

    Minunata prajitura intr-o prezentare de exceptie!

  17. Emily says:

    Multumesc tare, tare mult! Mii de imbratisari!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)