raspberry lemonade cupcakes


 cupcakes cu limonada si zmeura ... gustul copilariei intr-o prajitura de sarbatoare - asta am simtit cand am combinat aromele verilor petrecute la bunici! Zmeura proaspata, limonada cu felii de lamaie si gheata - toate adunate acum in minunatele cupcakes! 




Ingrediente pentru 24 cupcakes:  2 + 1/2 cup faina de patiserie, 1/2 lingurita sare + 1 lingurita praf de copt, 1 cup lapte caldut spre fierbinte, 4 oua la temperatura camerei, 115 gr unt moale, usor incalzit (nu topit), 1 cup zahar, coaja rasa de la o lamaie, 1 cescuta cu zmeura prospata sau congelata
* afla de aici cat inseamna 1 cup

1. Incazeste cuptorul l80 grade C si pregateste tava cu hartiile de cupcakes!
2. Amesteca intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea!
3. bate ouale spuma
4. mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adauga ouale!
5. adauga in mixul de unt coaja de lamaie si zmeura, 1/2 din cantitatea de faina, apoi 1/2 din cantitatea de lapte! Adauga si cealalta jumatate de faina si amesteca pana ce obtii un aluat omogen si pufos dupa care adauga si restul de lapte fierbinte, mixand inca ~2 minute ca sa fii sigur ca s-au omogenizat si incorporat toate ingredientele!
6. folosind o lingura de inghetata umple formele de cupcakes, cate 2/3 fiecare, astfel incat sa nu-ti iasa prea mult din forma cand se coc!
7. coace pentru 20-25 minute sau pana ce trece testul cu scobitoarea! Lasa la racit pe un gratar si abia apoi te poti apuca de decorat! Crea ar trebui sa aiba fix aceleasi arome: lamaie si zmeura! Decideti voi ce fel de crema folositi, frisca, vanilie, ciocolata alba sau bezea, asa cum am folosit eu :) 
8. impartiti frostingul in 2 parti si aromati/colorati dupa caz (lamaie / zmeura)! Veti obtine cele mai frumoase cupcakes!



MINI TUTORIAL:
Pentru efectul DUO (bicolor) aveti nevoie de 3 sac a poche si 1 dui metalic in forma de stea! Umpleti 2 sac a poche cu frosting, pana la jumatatea pungii, pentru a fi usor de manevrat si apoi taiati usor varfurile (nu atasati nici un dui la aceste 2 sac a poche) In sacul ramas liber montam duiul metalic si apoi inseram usurel si perfect paralel cele 2 sac a poche pline cu crema, asa cum puteti observa si in fotografia de mai jos! Nu e greu de facut, trebuie doar sa aveti grija sa suprapuneti la fix cele 2 saculete cu crema si sa impingeti crema in acelasi timp atunci cand decorati! 


Sunt convinsa ca vor aparea cupcakes cu frosting bicolor in toate cupcake shop-urile din tara :) Prietenii stiu de ce! :) 



Si pentru ca in multe cofetarii sunt denumite gresit aceste mini prajituri aduc iar in discutie diferentele dintre cupcakes / muffins / brioche astfel incat sa nu le mai confunde nimeni ;)
Da stiu, multa lume le spune in continuare briose, dar nu-mi pierd speranta :) 

Print Friendly and PDF

14 Responses so far.

  1. Cupcakes in toata splendoarea ;) Minunate, iar pontul pentru decorare e extrem de util! te pup

  2. Anca B. says:

    O frumusete de cupcakes! Te pup!

  3. Combinatia de zmeura cu lamaie e excelenta, iar culorile sunt minunate.
    Arata ca o inghetata delicioasa.
    Iti doresc o saptamana frumoasa! <3

  4. Alex says:

    Mamaaa ce bine arata!!! ❤ pup...

  5. speranta says:

    off asta-i de vitrina.pupici.

  6. Timea says:

    Vai cat de minunat arata <3!!!!

  7. Eu nu mai pot spune decat : SUPERBE !!!!! <3 <3

  8. Cand am vazut poza pe FB, imediat m-a dus gandul la inghetata :P
    Arata minunat, felicitari Emily draga!
    Pupici <3

  9. Iote cum ma bagi in ispita cu bunatatile astea aratoase!

  10. Emily says:

    Multumesc frumos pentru asa cuvinte! Sunteti minunati!
    va imbratisaez cu drag!

  11. Anonim says:

    Arata f bine! Dar frostingul cum se face?

  12. Anonim says:

    cat inseamna 1 cup de lapte?

  13. Sunt superbe. Iar modelul duo este grozav. Bravoooo!!!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)