gingerbread cookies si astmosfera de poveste

gingerbread cookies - sau biscuiti deliciosi pentru Mos Craciun :) 

V-am tot povestit si zapacit pe facebook cu dragostea mea pentru Craciun si pentru tot ceea ce inseana aceasta mare sarbatoare asa ca a venit vremea sa va si rasfat putin! Si nu oricum ci cu niste biscuiti minunati, de mare sarbatoare! 


Astazi am inceput scrisoarea pentru Mos Craciun, cu biscuitii si canuta de ciocolata calda langa mine! Nu pot sa ma abtin sa nu va povestesc iar cat de mult iubesc iarna, Craciunul, luminitele si bradutii impodobiti, goana dupa cadouri, forfota de sarbatoare, bucuria nasterii Domnului, primii fulgi de nea, ciocolata calda servita langa geamul inghetat ... fotoliul ce ma asteapta cu paturica de plus si cartea preferata ... oh, ce anotimp frumos ... 

Reteta pentru aprox 3 tavi de biscuiti
3 cups faina, 1 cup zahar brun, 1 cup unt rece, nesarat, taiat cubulete, 1 praf de sare, 4 galbenusuri de ou, 1/4 lingurita cuisoare macinate, 1 lingurita ghimbir dat pe razatoare si 1/2 lingurita scortisoara 

Se amesteca toate, dar absolut toate ingredientele cu robotul sau chiar cu mana, pana se omogenizeaza si se transforma intr-o coca cu miros fermecator :) Bagam aluatul la frigider (aprox. 15-20 minute) si intre timp preincalzim cuptorul (170 grade C) Pregatim si tavile pe care le tapetam cu hartie speciala pentru copt si trecem din nou la treaba serioasa :) adica intindem aluatul pe care-l vom decupa cu formele dragute de omulet! 


Asezam omuletii in tava, cu 2 cm spatiu intre ei! Se coc pe treapta din mijloc, pentru aprox 12-15 minute! Dupa ce s-au racit se pot decora cu glazura de zahar (sau nu) si se pastreaza in cutii ermetice de ceramica sau metalice!


Print Friendly and PDF

21 Responses so far.

  1. Bianca says:

    ce frumosi sunt:)

  2. Cristina says:

    Draga mea, la tine este atmosfera de sarbatoare mereu... Eu ma simt ca in povesti la tine. PUP!

  3. Acsinte Lorena Isabela says:

    Super reteta!!! Foarte gustosi!!
    Vreau sa te intreb ceva. Am o problema cu bicarbonatul care se foloseste in unele prajituri, in general, nu imi place cand le mananc si au putin gust si miros specific de bicarbonat (ceva in genul acelor biscuiti Picnic)..am mai auzit ca se poate stinge bicarbonatul cu otet de mere sau cu lamaie, ce sfat imi dai?
    Multumesc!

  4. Ce biscuiți drăguți! Moșul o să fie foarte încântat de ei!

  5. speranta says:

    Mosul o sa fie super incantat.multumesc.o super idee.

  6. Lulu says:

    Ai si inceput pregatirile??bravo,felicitari!!

  7. Mihaela says:

    Emily, chiar ieri mi-am luat si eu cutter pentru omuleti din astia si abia astept sa ma apuc de treaba :)

    Lorena Isabela, bicarbonatul are intradevar un miros aparte in dulciuri, dar cred ca depinde cat pui, incearca sa masori si sa nu pui prea mult. Mi se pare ca de obicei se duce mirosul dupa o zi.

  8. Ce frumos ai prezentat totul.Exact atmosfera de sarbatori.Bravo...

  9. Emily says:

    Va multumesc frumos! Ma bucur ca va place si va imbratisez cu mare drag!

    @Cristina,multumeeeeeesc :*

    @Lorena, scumpa mea, eu de fiecare data folosesc o cantitate foarte mica si intotdeauna stinsa cu put suc proaspat de lamaie! E bine sa nu abuzezi caci vorba ta si a Mihaelei, va mirosi destul de tare!

    @Lulu, pai nu se poate altfel :)

    @Mihaela, scumpa mea, abia astept sa-i vad! Noi ne-am distrat toata ziua cu ei :)

    Rocsy, te pup!

    Mii de imbratisari tuturor!

  10. Acsinte Lorena Isabela says:

    Multumesc mult Mihaela si Emily pentru sfat, as renunta definitiv la el dar mi-e ca nu imi mai ies retetele. Nu pun decat atat cat scrie in reteta, dar probabil ma deranjeaza pe mine mai mult. Depinde si de gusturi.

  11. Offff , ce anotimp frumos !!!! <3<3 Si ce frumos ti-a iesit totul !!!
    PS.Deja visez !!!! ;)

  12. Emily says:

    Lorena, te pup! (sa stii ca nici eu nu-l folosesc decat f f f rar)
    Magda, scumpa mea, multumesc mult! Stii bine ca eu visez deja de vreo luna :))

    pupici

  13. Gabriela says:

    Mmmm, foarte bune! Abia astept sa fac si eu turta dulce!

  14. Awesome... si anotimpul si cookies si sarbatorile si...

  15. Emily says:

    @Gabriela, te imbratisez cu drag!

    @Cornel, nu-i asa? iubesc tot ce are legatura cu sarbatorile de iarna :)
    te pup

  16. r says:

    As vrea sa fac si eu fursecurile cu fiica-mea pt Mos :). Banui ca pe undeva sunt transformarile in grame, ca eu n-am cups din astea :)...dar nu le-am gasit eu. AM gasit in schimb pe alt site, si as vrea sa-mi zici daca e ok:
    1 cup faina=110g
    1 cup zahar brun=200g
    1 cup unt=225g
    ...nu de alta, dar n-as vrea sa muncesc degeaba :)

    Merci mult!

  17. r says:

    ...intre timp am gasit si pe blogul tau conversiile :)

  18. Emily says:

    Mii de imbratisari si te astept cu vesti!

  19. r says:

    ...le-am facut! Au iesit delicoase.Ti-am pus pe pag de FB o pozica! ♥

  20. Emily says:

    draga mea, sunt superbi! imi place si cum i-ai decorat! Bravo!
    Te imbratisez cu drag!

  21. Superbe! Mă pregătesc să le fac chiar acum. Am o întrebare: am tot scotocit aici la tine pe blog, dar nu am găsit. Cum fac glazura din zahăr? :) Să nu râzi de mine că nu știu, dar nu am mai făcut până acum și nu am habar. :) Mulțumesc. :)

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)