banana whoopie pies

Whoopie pie este un mini sandwich, facut din 2 fursecuri dulci, moi si pufoase, umplut cu crema delicioasa! Numele acestora a pornit de la reactia copiilor cand le primeau ca desert (recompensa) si strigau de fericire "Whoopie!" Un sandwich delicios, dulce si de mari dimensiuni :) caci o bucata are aproximativ 8-9 cm :) 



Am ales varianta cu banane si crema de ciocolata  caci, asa cum ati vazut deja, ador ciocolata, dar si bananele 


Este un desert extrem de usor de preparat si atat de delicios incat nu te vei putea abtine :) pe cuvant! Sunt pufoase, cremoase, aromate, ciocolatoase si super super delicioase 




Ingrediente pt aprox 12 - 14 whoopie pies 
2 cups + 3 linguri faina, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 2 banane bine coapte zdrobite, 1/2 cup smantana dulce pentru frisca, 125g unt nesarat, moale, 1/2 cup zahar fin, 1/2 cup zahar brun, 1 ou mare si putina vanilie


Amesteca intr-un bol faina, praful de copt si sarea, intr-un alt bol smantana dulce cu bananele zdrobite! Bate untul cu zaharul pana devine cremos, adauga oul si vanilia, continuand sa amesteci, de data aceasta cu o spatula, pana se omogenizeaza dupa care adauga jumatate din compozitia cu banane, amesteci un pic si adaugi si jumatate din amestecul cu faina, repetand in exact aceeasi ordine (se combina mult mai usor si nu vei avea aglomerari de aluat) 
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unui sac a poche formeaza buline de maxim 4 cm diametru si lasa tot atata spatiu si intre ele (se vor dubla la coacere) 
Tips: varfurile de aluat poti sa le turtesti foarte usor daca le apesi cu degetul umezit :)




Se coc ~ 12 minute la o temperatura de ~180 grade C (foc mediu spre mare) pana ce devin usor aurii! Vor fi destul de moi, dar lasa-le la racit in tava inca 5-10 minute si vor fi perfecte pentru umplut 


Am folosit aceeasi minunata si delicioasa crema de ciocolata  ca la tortul minunat insa doar 50% din compozitie, dar cu un praf de scortisoara   


Nu trebuie pastrate la frigider si sunt minunate chiar si a treia zi, daca le pastrezi acoperite! 
Si iata, ca sa va dati seama de dimensiunea lor reala :)




Sunt super delicioase  si le voi reface curand caci sunt perfecte  si dimineata si la gustare si chiar seara daca uitam de dieta :) 


un desert care se potriveste perfect cu cel mai dulce vis 


Va imbratisez cu mare drag si va invit la visare cu banana whoopie pies 


Cu drag,
Emily

Print Friendly and PDF

37 Responses so far.

  1. FLORY says:

    Delicioase cu siguranta!Pupici!<3

  2. Vreau si euu! Ce bine arata! Sunt asa pufoase, iar crema aceea imi da fiori!

  3. Super combinatia de banane si ciocolata. Imi plac, pup!

  4. Cristina says:

    Foarte fragede si bune.

  5. Madalina says:

    Va rog, cat unt trebuie la fursecuri? Nu apare la ingrediente si-mi pare rau ca este tare deliciosa reteta...

  6. VIVIANA says:

    Nu am incercat asa ceva, dar dupa ce am parcurs reteta ta am dedus ca e musai sa prepar si eu asa bunatate! Bine te-am gasit si La multi ani cu bucurii!

  7. Emily says:

    Flory, asa e! te pup

    Alexandrina, esti invitata mea :*

    Sara&Miki, te pup si eu!

    Cristina asa e :*

    Madalina, scumpa mea, asa e! Am uitat sa trec :) insa am remediat! Am trecut si sus in reteta: iti trebuie 125g unt! te pup draga mea si abia astept sa-mi povestesti cum ti s-au parut!

    O zi minunata :*

  8. Suer delicioase! Trebuie sa le incerc si eu!

  9. Minunate!! Tare pofta mi-ai facut ! O sa fac musai zilele astea si eu!

  10. Emily says:

    Ramona, hai :)

    Fancy Cake, scumpa mea, abia astept sa-mi spui cum ti s-au parut! te pup

    Antonina, eu stateam cu gandul la ele de vreo saptamana :)) abia astept sa-mi povestesti! te pup cu drag fata frumoasa! :*

  11. Uau, cred ca e tare bun!!!Foarte bine arata!Pup!

  12. miremirc says:

    Ce bine arata !!! Am notat reteta ! ;)

  13. Hmm Emily ce as vrea sa tin eu acea minunatie in mana! Pupicei!

  14. waw ce delicatese! imi place foarte foarte mult cum arata

  15. Haplea says:

    Imi place cum arata!!!

  16. Corina says:

    Ce bunatati ai tu aici!?! Asa-i ca-mi trimiti si mie cateva? ;)

  17. Par asa de bune cum le descrii tu!Imi plac ca au cioco:)

  18. Giovanna says:

    meravigliosi uno tira l'altro un assaggino?

  19. Emily says:

    Giovanna, i'm glad you like it! kisses

  20. Micky says:

    Foarte frumoase si foarte gustoase! Ma bate gandul sa le incerc si eu! Bravo!

  21. Ce bune trebuie sa fie ..au si ciocolata ..nu le lipseste nimic.
    weekend placut!

  22. Emily says:

    Nicoleta, scumpa mea, asa e, chiar nu le lipseste nimic, ai pus punctul pe I :)
    te pup, weekend placut

  23. Lavinia says:

    Buna, ma pregatesc sa incerc reteta, suna tare, tare bine, dar vreau sa fiu sigura ca umplutura este ceea ce apare in reteta tortului ca frosting. Da, aveam si la tort aceasta intrebare: daca exista o crema si glazura pe deasupra, sau folosesti frosting intre blaturi as well as on top.

    Multumesc mult.
    Lavinia

  24. Emily says:

    Draga Lavinia, ma bucur tare mult ca vrei sa incerci reteta! Vei fi placut impresionata, te asigur :)

    Crema de ciocolata este fix aceeasi de la tort, adica frosting-ul ciocolatos :) pe care l-am folosit si in interiorul tortului, dar si pentru glazurare caci e super super delicios! Te pup cu drag si astept vesti :*

  25. vichi says:

    scumpa mea cat reprezinta o cupa ,eu sunt din Romania si nu stiu cat este o cupa.Multumesc mult si toate cele bune

  26. Emily says:

    Vichi, scumpa mea, un cup reprezinta fix o cana de lapte (de 200 ml)
    te pup cu drag si astept sa-mi povestesti cum ti s-au parut! Eu maine le refac :) insa cu portocale :)
    Pupici

  27. Sophie says:

    Buna

    Chiar nu st ce am gresit, am parcurs reteta pas cu pas dar fursecurile mele au iesit un dezastru! Moi (am incercat sa le salvez adaugand faina mai multa la tava nr 3), uleioase (am folosit unt PRESIDENT care ar trebui sa fie ff bun), si fara niciun aspect. Pur si simplu nu se leaga, nu au consistenta pe care o vad in poza....

    In schimb crema a iesit perfect! O voi folosi maine la clatite:P (pentru care am o reteta ff speciala).
    OFFFFF....daca ai putea pune si poze pe parcursul etapelor... poate reusesc sa ma prind unde anume gresesc?!

    Si in legatura cu cup - cana mea are 250 ml, dar am folosit de 200 ml (pahar gradat) pentru a respecta si acest aspect mentionat de tine anterior...

    :(
    Cu drag
    Sophie

  28. Emily says:

    Sophie, scumpa mea, o fi fost smantana prea lichida si atunci ar fi trebuit suplimentata cantitatea de faina! Altfel nu-mi explic :( promit ca data viitoare cand le fac sa fotografiez si pasii de executie si-i postez aici! Sa-mi lasi, te rog o adresa de email sa te pot anunta! Pupicei!

  29. Sophie says:

    Buna
    mihaela_loredana_din@yahoo.com este adresa de email.
    Sophie e pseudonimul meu. Trebuie sa recunosc: este numele pe care pur si simplu il ador.
    Este posibil sa fie din cauza smant. pentru ca am simtit si eu nevoia de a suplimenta cantitatea de faina pentru a se lega. In week-end incerc o reteta cu cupcakes, pentru ca este imposibil sa ma opresc dupa o mica nereusita culinara :)

    Cu drag,

  30. Emily says:

    draga mea, sigur e de la smantana sau poate ai topit untul si era prea lichida compozitia! In weekend le fac din nou si revin cu fotografii! Macar ca ti le trimit pe email si tot iti arat :)
    te astept cu drag si oricand ai nevoie de detalii imi poti scrie direct la emily.recipe[at]gmail.com
    pupicei

  31. Sophie says:

    Multumesc pentru sfaturi. Voi incerca din nou, dar astept si reteta pentru varianta cu portocale pe care stiu ca o faci:)

  32. Anonim says:

    Interesanta reteta , o incerc sai eu .
    Ca si comentarii: cup-ul are 240 ml mai exact, si la temperatura de coacere o fi o greseala. cred ca 350 e in grade F (in grade celsius o fi pe la 180 )
    VIo

  33. Emily says:

    Vio, ma bucur ca-ti place! Eu ador aceasta combinatie ;)
    Din pacate, se gasesc cani gradate care au marcajul de 240 ml, dar si de 230 ml si chiar eu le am pe amandoua :)) iar despre grade, multumesc frumos de atentionare, am modificat ;)
    Weekend placut!

  34. Lavinia says:

    Buna! Exista o varianta a whoopie-pies-ului fara banane?
    Multumesc!!!

  35. Emily says:

    buna Lavinia, poti inlocui bananele cu capsune ;) iar combinatia cu ciocolata va fi absolut divina! daca le vrei simple, vanilate, adaugi 6-8 linguri de faina! trebuie sa fie un aluat gros, sa-l poti pune cu lingura si sa nu se deformeze dupa ce l-ai pus ;) ele se maresc oricum la copt! aluatul trebuie sa fie usor vascos, sa nu alunece usor de pe lingura, dar nici sa stea prea fix ;) off, sper ca am reusit sa explic! musai trebuie sa le refac si sa postez cateva fotografii din timpul prepararii ;)!

    te pup si te astept cu drag

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)