the best chocolate cake - tort ciocolata ♥

Ce poate fi mai potrivit pentru a sarbatori Craciunul decat un super tort de ciocolata? 

Asa il vom intampina noi pe Mos Craciun, cu o felie delicioasa din cel mai bun tort ciocolatos  pe care l-am mancat vreodata! E plin de ciocolata, umed, pufos, cremos si extra ciocolatos 

LATER UPDATE: acelasi tort in straie de mare sarbatoare, de data aceasta cu ciocolata cu lapte




E o reteta pe care, sincer va spun, o s-o tin tot timpul la indemana ♥ caci nu e deloc complicat de preparat iar gustul e absolut divin 



ingrediente pentru frosting de ciocolata:
360g zahar, 1 + 1/2 cup frisa lichida neindulcita, 240g ciocolata neagra taiata fin, 240g unt taiat bucatele micute, vanilie
ingrediente pentru blat, aproximativ 4 straturi / foi:
300g zahar, 425g faina, 1 cup cacao, 1 praf de sare, 1 plic de praf de copt, 3 oua, 3/4 cup ulei vegetal, 1 + 1/2 cup lapte, 1 cup cafea fierbinte 
din aceste ingrediente vei obtine un tort mare de aprox 27 cm sau 2 medii, de 18 cm, cum am facut eu :)
* 1 cup = o cana de  240ml

Pentru blat amesteca zaharul, faina, cacao, sarea si praful de copt intr-un bol incapator! Separat bate bine ouale, adauga uleiul si laptele continuand sa amesteci constant cu mixerul la viteza mica! Adauga mixul de ingrediente uscate si continua sa amestecai cu o spatula sau cu mixerul, dar la viteza cea mai mica, pana ce se omogenizeaza complet, moment in care adaugi cafeaua, continuand sa amesteci pana la omogenizare! Va capata consistenta unei smantani sau a unei supe creme, mai grosute :)

Se coace in 2 forme egale, in cuptorul preincalzit, la ~ 175 grade C pentru 45-55 minute pana ce trece testul cu scobitoarea! Blatul se lasa la racit in forme!


Pentru frosting amesteca zaharul cu frisca si pune-le la fiert intr-o oala cu fundul gros! Ai grija sa amesteci destul de des iar cand ajunge la fierbere lasa-i focul mic si continua pentru inca 6 minute, amestecand mereu! Ai grija sa nu dea pe-afara :) 
Da jos de pe foc si adauga ciocolata taiat marunt impreuna cu bucatile de unt, amestecand pana se topesc si se omogenizeaza perfect! Adauga putina vanilie si lasa sa se raceasca amestecand la fiecare 2-3 minute! poti scurta timpul de racire daca bagi vasul in frigider, insa nu uita ca trebuie amestecat din 2 in 2 minute! Cand a ajuns la temperatura camerei, este gata de ornat! Poti trece la treaba :) 

Aseaza primul blat pe suportul de tort, adauga un strat generos de crema dupa care pui al doilea blat si iar crema, decorand dupa cum ai chef si inspiratie  (eu am facut un blat mai inalt si l-am taiat in 3 parti egale) 



Este un tort de vis, delicat, sofisticat si mai mult decat delicios, perfect pentru ziua de Craciun! 

Va doresc din tot sufletul sa aveti parte de sarbatori de poveste, pline de zambete, de fericire si iubire, cu multe cadouri si alaturi de cei dragi!

va imbratisez cu mare drag,
Emily

Print Friendly and PDF

76 Responses so far.

  1. Imi place muuult reteta, si cum l-ai descris .... mmmm.... ii simt gustul! :*

  2. Antonina says:

    Ce grozavie ai aici!! Tare-mi place prezentarea.. se simte atmosfera aia calda, primitoare de Craciun! Mosu cu siguranta va fi taaare incantat ;) Pupici

  3. Arata super bine si clar e delicios la cat de ciocolatos este !!! Felicitari !!

  4. Daca-i cu ciocolata, sigur ii va placea si Mosului, dar si noua pe langa el. Servesc si fug, pup!

  5. madicuisine says:

    Arata perfect! De aseara eram cu gandul la el...O sa-l pregatesc si eu pentru masa de Craciun.Te pup!

  6. Catalina says:

    1 cup?! imi poti spune te rog cat inseamna?!

  7. Emily says:

    Andreea, ma bucur ca-ti place! e divin ♥ pup si eu

    Antonina, scumpa mea, pai e facut special pentru Mosul drag si vesel :)) te pup fata frumoasa ♥

    Catkitchen, multumesc muuuuuult ♥


    Adina, ma bucur ca-ti place :*

    Sara&Miki ma bucur tare mult ca-ti place! pup

    Madi, e perfect pentru masa de Craciun! abia astept sa-mi povestesti cum ti s-a parut! eu m-am topit dupa el :))

    Catalina, daca nu ai un pahar gradat, poti folosi fara probleme o cana normala de 200 ml! Are exact volumul unui cup! uite si aici cateva informatii super utile http://wiki.answers.com/Q/How_many_grams_are_in_a_cup
    pupici

  8. Ciocolatos asa cum imi place mie.Te pup!

  9. Catalina says:

    Multumesc mult pentru info. Am iesit din ceata. Abia astept sa-l incerc si sa vad daca-mi ies si mie "ciucurasii" din decor ;)

  10. Emily says:

    :) tepisorii sunt foarte usor de obtinut, cu un cutit cu capatul rotund sau cu o spatula mai ingusta! trebuie sa fie din metal si daca-l si incalzesti (destul de des), intr-un pahar cu apa fierbinte si-apoi il stergi, iti vor iesi 100%! te pup si te astept cu vesti :)

  11. Simona says:

    Nu as refuza o bucata! Hai bine, o bucatica mai mica, ca ingrasa! :) Pupici

  12. madicuisine says:

    Spune-mi,te rog....1 cup cat inseamna ca si cantitate?

  13. Cum sa refuz asa bunatate??!Arata superb!Pup!

  14. Emily says:

    Simona, eu zic mai bine o felie intreaga si nu mai mananci nimic dupa! e prea bun :) te pup draga mea


    Madi daca nu ai un pahar gradat, poti folosi fara probleme o cana normala de 200 ml! Are exact volumul unui cup! uite si aici cateva informatii super utile http://wiki.answers.com/Q/How_many_grams_are_in_a_cup


    Licuta multumesc frumos! te pup

  15. Doamne cum arata...fac reteta de craciun sigur lumea o sa fie incantata

  16. Emily says:

    Naty, o sa-i cuceresti pe toti ♥
    pupici draga mea si sarbatori fericite

  17. Haplea says:

    Arata demential!M-ai cucerit!

  18. Cristina says:

    Cu siguranta eu l-as devora singura! Arata super bine!

  19. Emily says:

    Haplea, ma bucur ca-ti place! :)


    Cristina, pe cuvant, asa am spus ei eu cand l-am gustat :))
    pupici

  20. Corina says:

    The best indeed! :) Foarte frumos e! La superlativ! Pup

  21. Miha says:

    Pfoooaaa...ce de ciocolata! I love it! :))

  22. Foarte bun, cred ca as manca asa ceva in fiecare zi, cu orice risc :)

  23. Muraturi says:

    Arata excelent, vorba lui Marius... as manca in fiecare zi dar nu prea e sanatos... dar acum de Craciun voi face si eu, foarte buna reteta, este aproape exact cum o faceam si eu... Sarbatori Fericite!

  24. Craciun fericit si numai bucurii iti doresc !!

  25. Anastasia says:

    Bun bunut ciocolatosul, am venit sa vad flocosul de ciocolata :)I love !!!!!!!!

  26. Emily says:

    Corina, Miha, Marius, Muraturi, Magda, Anastasia, va multumesc frumos! Ma bucur ca va place tortul, este superrrrrrrrbisimo intr-adevar! Musai trebuie refacut :))
    pupici si sarbatori fericite tuturor

  27. Uau...de-abia l-am descoperit !!! Tre'be musai incercat ! MUSAI !!!

    Pooop, suuuper reteta !

  28. Emily says:

    si eu ma pregetaesc sa-l refac :))
    e atat de buuuuuuuun ♥
    te pup si te astept cu vesti :*

  29. Tortul de ciocolata este preferatul meu.O sa incerc si reteta ta,pare delicioasa.Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  30. Timea says:

    Arata super acest tort si cu siguranta e si bun! Sper sa reusesc sa il fac si eu pt Revelion!

  31. Emily says:

    MissChocolat, multumesc! Abia astept sa-mi povestesti cum ti s-a parut! te pup si-ti doresc cu drag sa ai parte de Sarbatori fericite!


    Timea, multumesc! Ma bucur tare mult ca-ti place! te astept cu vesti :)
    Sarbatori fericite draga mea!

  32. Cu ciocolata nu ai cum sa dai gres. Arata minunat! Eu sunt inca nehotarata ce fel de tort sa fac pentru Revelion, sa fie cu ciocolata sau cu vanilie....hmmm. ;)

  33. Cum de am ratat o asemenea bunaciune?

  34. Timea says:

    As avea o intrebare : tortul nu trebuie insiropat deloc?
    Acum am gatat de facut blaturile, mi-au iesit doua blaturi cam mari :) pot face doua torturi din ele sau unul foarte inalt :)
    astept un raspuns legat de insiropare. multumesc

  35. Emily says:

    Gabriela sa stii ca ai mare dreptate, cu ciocolata nu ai cum sa dai gres :) pupici

    Maria, esti o scumpa :) te pup


    Timea, draga mea, eu as merge pe varianta inalta :) insa depinde si cate portii vrei si cat de mari sa fie :)
    Blatul nu trebuie insiropat, e el deja usor umed, insa daca vrei musai sa-l insiropezi iti sugerez sirop facut din cafea si doar pe blaturile inferioare si foarte putin, altfel risti sa se faramiteze, el fiind deja suficient de umed! Depinde mult si de gustul fiecaruia! te astept cu mare drag sa-mi povestesti! pup si spor la treaba :*

  36. Timea says:

    Deci trebuie sa recunosc ca e cel mai bun tort cu ciocolata ever...Am pus si o sectiune si felie la mine pe blog, te invit sa le admiri :).Singura "problema" a fost ca a iesit prea mare, prea mult :)glumesc... ma bucur am mancat chiar si azi din el cu prietenii..Deja ma gandesc la diferite combinatii pt urmatoarele torturi plecand de la acesta binenteles...si urmatorul o sa fie peste ctv zile de ziua mea :) te pup cu drag

  37. Emily says:

    Timea, scumpa mea, ma bucur ca ti-a placut! Eu sunt inebunita dupa el :)) si niciodata nu e destul :) te imbratisez cu mare drag! :*

  38. miremirc says:

    Super tort !!! :)

  39. Vera says:

    Personal,ador ciocolata deci si torturile cu ciocolata,felicitari pt blogul tau!!

  40. Cornelia says:

    Arata bestial! Imi plac prajiturile cu crema de ciocolata! Imi place blogul tau! Sigur voi reveni si voi incerca multe din retetele tale. Bafta in continuare!

  41. Emily says:

    Vera, multumesc frumos ♥

  42. Emily says:

    Cornelia, multumesc frumos! Te astept cu drag de fiecare data! ♥

  43. Anonim says:

    Crema dintre blaturi e tot frostingul?

  44. Emily says:

    crema din interior cat si cea de la exterior este aceeasi crema, mai precis frostingul din reteta :)
    Spor la pregatiri! Te astept cu drag cu impresii!

  45. Draga Emily am facut acest tort, iar sotul meu a zis ca este cel mai bun tort pe care l-am facut vreodata. Este delicios dar un pic cam dulce! Te pup.

  46. Emily says:

    ma bucur tare mult ca v-a placut! E preferatul meu ♥
    ia verifica sa nu fi fost si frisca indulcita :) sau poate ciocolata, oricum, data viitoare te poti juca putin la cantitatile de zahar ca sa fie exact pe gustul tau! Pupicei scumpa mea!

  47. Anonim says:

    super prajitura....

  48. Anonim says:

    super....

  49. Anonim says:

    super

  50. Emily says:

    ma bucur ca ti-a placut! :)

  51. maria says:

    Ziua bună! Cum fac să-l ciufulesc? Am citi răspunsul dat cu ţepii, dar nu l-am priceput:) Mulţumesc!

  52. Emily says:

    Maria, scumpa mea, e super usor sa-i faci :)trebuie doar sa folosesti un cutit cu capatul rotund sau cu o spatula mai ingusta (trebuie sa fie din metal si daca-l si incalzesti (destul de des), intr-un pahar cu apa fierbinte si-apoi il stergi) iar ca si tehnica trebuie doar sa atingi crema cu varful cutitului si sa tragi putin in sus, mergand din aproape in aproape ca sa ai mai multi tepisori! daca nu-ti iese vreunul intinzi usor crema la loc si refaci miscarea!
    iti vor iesi 100%! te pup si te astept cu vesti :*

  53. maria says:

    Vestea este că am priceput:) Mulţumesc frumos!

  54. Emily says:

    :) ma bucur <3
    te astept cu vesti! pupicei

  55. Culinar says:

    Mie mi s-a facut pofta uitandu-ma pe blogul tau. Viziteaza-ma si pe mine. :)

  56. Rox says:

    Emily,

    Tortul a fost pus intr-o forma de 26 cm, pana la minutul 45, arata super, dupa aceea s-a crapat, si arata ca un vulcan, toata crema s-a concentrat in mijloc, si a stat inca o jumatate de ora, aproximativ, in plus fata de timpul pe care l-ai mentionat mai sus. Cred ca transformarea ciudata, din diverse surse, din cup in grame, mi l-a facut sa arate ca un vulcan. :(

  57. Rox says:

    Am interpretat gresit ce-ai spus tu, ca poti sa pui intr-o forma de 27 cm sau 2 mici de 18 cm. A fost prea multa masa, si nu s-a copt, si a erupt. Si eram atat de mandra de alegerea facuta. :(

  58. Emily says:

    oh, ce rau imi pare :( posibil ca forma sa fi fost prea mica, sau poate prea putina faina (ori alt tip / calitate) Eu l-am facut pana acum de cel putin 5 ori si de fiecare data a iesit! Vroiam sa-ti sugerez sa-l tii mai mult la cuptor, poate ca nu ajunsese la temperatura optima, insa am vazut ca l-ai tinut mai mult! Sincer, nu imi pot da seama de ce nu ti-a iesit! Te imbratisez cu drag si-ti doresc sarbatori luminate, fericite si pline de iubire! Pupici

  59. Anonim says:

    O intrebare. Toata lumea se plange de acest "cup", nu ati putea pune exact cantitatile exprimate in grame sau mililitri ? In felul acesta nimeni nu ar mai da gres. Va multumesc !
    p.s. Si eu am patit chestia cu vulcanul :(

  60. Emily says:

    draga anonim (mi-ar fi placut sa-ti stiu numele)
    un cup are fix 240 ml, exact cat o cana normala de lapte! Eu folosesc cup ca si unitate de masura si pentru ca reteta sa fie corecta asa o si transmit! Ai folosit o forma mai mica? Reteta a fost testata de multe persoane si nu au intampinat probleme iar eu chiar acum il fac iar ;) E tortul meu preferat! Te astept cu drag, de fiecare data!

  61. Acsinte Lorena Isabela says:

    Am facut si eu tortul acum 3 zile. Am avut putin probleme cu blatul, mi s-a umflat mai tare intr-o parte. Probabil cuptorul pe gaz este vinovatul... Dar in rest, a fost un deliciu adevarat. Mi-am pus reteta printre preferatele mele.

  62. Emily says:

    Lorena, ma bucur tare mult ca ti-a placut! Asa cum am tot spus, e tortul meu preferat! Poate ca gratarul cuptorului nu a fost perfect drept ;) Eu folosesc cuptor electric, dar nu cred ca influenteaza mult!

    Te imbratisez cu mare drag! Pupicei!

  63. veronica picioroaga says:

    hmmm...tortul asta ma ispiteste. pare sa nu fie chiar greu de facut iar ciocolata ...ohh ciocolata ! revin cu impresii :-) daca nu-mi erup vulcanii ! :-P

  64. speranta says:

    vai,cum arata de gustos nu vorbesc.acum chiar nu stiu ce sa fac mai intai:))))))..multumesc.sarbatori fericite alaturi de cei dragi pupici dulci ceocolatici

  65. raluca says:

    buna. imi poti spune te rog daca din cantitatile precizate ti-au iesit 2 torturi ca cel din poza, adica cu diametru de 18 cm? multumesc

  66. Emily says:

    buna Raluca
    da, au iesit 2 torturi! Am taiat felii mai subtiri pentru a avea 3 straturi de blat la fiecare ;) insa poti foarte bine sa-l tai in doar 2 parti! Spor la bucatarit!

  67. Roxy says:

    Buna Emily, vreau sa fac reteta aceasta de ceva vreme si nu gasesc nicaieri frisca lichida neindulcita. Am incercat Carrefour, Kaufland, abc-uri mari din oras, piata si nu am gasit nicaieri unsweeteed. Mi-ai putea spune de la ce firma iei frisca lichida neindulcita si eventual ce magazin. Multumesc frumos.

  68. Emily says:

    draga Roxi, daca nu gasesti poti folosi smanatana dulce pentru frisca si alegi musai ciocolata cu continut mare de cacao ;) Si reduci si din cantitatea de zahar de la blat! Iti recomand max 200g zahar la blat!

  69. Roxy says:

    Multumesc frumos

  70. Roxy says:

    Am facut tortul si mi-a iesit crema fff lichida dupa ce am pus-o si la frigider 5 ore... :((

  71. Emily says:

    draga Roxi, am spus-op de fiecare data, la aceasta crema tip ganache e foarte important sa folosesti ciocolata de calitate! Daca nu are suficient unt de cacao sau suficienta cacao trebuie sa reduci din cantitatea de frisca! Ciocolata trebuie sa fie simpla, fara creme sau umpluturi, sa aiba minim 50% cacao si sa fie de foarte buna calitate! de obicei u recomand ciocolata de menaj clasica, dar e mai bine sa alegi acest tip de ciocolata decat diverse marci de tablete cu cacao gen primola, kandia sau alte branduri!

    Te imbratisez cu drag!
    PS eu foloseswc foarte des acest tip de crema si sunt foarte multe fete care au incercat aceasta reteta si a iesit perfect! ;) Alta explicatie nu am pentur ca nu are de ce sa nu iasa! ;)

  72. Anonim says:

    ok am urmat TOATE instructiunile cu sfintenie chiar si crema este lichida!!!!! Am folosit ciocolata menaj si frisca lichida , dar se pare ca poza cu realitatea nu corespund:((

  73. Emily says:

    draga Anonim (mi-ar fi placut sa-ti spun pe nume)
    acest tort este facut de mine si de prietenele mele dupa reteta de mai sus! Am spus-o si o repet, calitatea produselor este foarte importanta! Nu folosi unt tartinabil!

    ai aici inca o dovada a acestei retete!
    http://timeaioo.blogspot.ro/2011/12/tort-delicios-de-ciocolata.html

  74. Emily says:

    cele 2 fotografii de mai sus, linkul de la comentariul anterior sunt cele mai bune dovezi ca reteta este corecta!

    va astept cu drag!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)